אכילה רגשית, איך מתמודדים איתה בתקופה של סטרס וחרדה?

אז קודם כל כן, יש דבר כזה! 
במצב מתח רמות הקורטיזול עולות, מה שיוצר במערכות הגוף שלנו שינויים, ואם מתחשק לכם יותר מתוק או פחמימות  מתועשות, זה בגלל שינויים ברמות הסוכר והאינסולין.
מחקרים מדעיים גם הראו, שבמצב נפשי ירוד – בוחרים אוכל יותר מתועש ומעובד.
 
אז איך מתמודדים ומה כן מומלץ לאכול בתקופה מורכבת ולחוצה?
זה לא הזמן לעשות שינויים דרמטיים, ובכל זאת הנה  3 רעיונות לארוחה מהירה שהיא לא רק מזינה, אלא מכילה רכיבים שממש עוזרים לנו לתפקד ולהרגיש קצת יותר טוב.
אפילו אם תבחרו רק ארוחה אחת במהלך היום, בבוקר, בערב או בין הארוחות-
העברתם לעצמכם מסר חשוב – אני דואג.ת לעצמי🙏
 
אז מה תוכלו להכין לעצמכם?
 
1. מוזלי מזין - שיבולת שועל, יוגורט פרוביטי, פרי, ובנוסף כף זרעי פשתן או זרעי ציה או שקדים או אגוזים. 
כך תרוויחו חיידקים פרוביוטיים, ויטמינים מקבוצת B, נוגדי חימצון, סיבים תזונתיים ומגנזיום - כולם מצוינים למערכת העצבים שזקוקה לחיזוק בימים אלו.
 
 
2. סלט המכיל  קטניות (למשל גרגירי חומוס, עדשים שחורות), חלבון (ביצה קשה) , ירקות עשירים בויטמין c כמו פלפל אדום ועגבניה, טחינה גולמית משומשום מלא, עשביי תיבול כמו בצל ירוק ופטרוזילה.
בביצה יש את חומצת האמינו טריפטופן – חומר מוצא להורמון סרוטונין, שנחשב מרגיע ומשרה שלווה.
ויטמין סי מצוין למערכת החיסון, הטחינה המלאה תספק סידן, ברזל ומגנזיום,  
מעשבי התיבול הירוקים וגם מהקטניות נקבל חומצה פולית שגם היא טובה למערכת העצבים.

 
3. לביבות עדשים ובטטה/ מרק כתום
חגיגה של צבע וטעם, קל להכנה ומפנק מאד – מומלץ עם עדשים וירקות כתומים.
מה יוצא לנו מזה?
סיבים תזונתיים, חומצה פולית, ויטמין A, אשלגן ובעיקר פחמימה מורכבת ומתקתקה שתורמת גם היא להעלאת הסרוטונין. הירקות והקטניות מהווים חלק משמעותי מתזונה ים תיכונית, הנחשבת כיום לתזונה הבריאה והמומלצת ביותר, גם להפחתת מדדי דלקת וגם לתיפקוד רגשי קוגניטיבי, וכמובן להפחתת הסיכון למחלות שונות.
בנוסף לכך, אכילת המרק נחשבת פעולה איטית המגבירה את המיינדפולנס באכילה, דבר חשוב בימים אלו.
 
שיהיו ימים שקטים ובריאים ❤️
 

עדי גודל סולומון

רח' ירח אב, מודיעין מכבים רעות

טל: 054-5588694

דוא"ל: adigodel@gmail.com

.