תבשיל עשיר ומזין המכיל חלבון רזה (נתח כתף נחשב דל שומן) וירקות.
מצרכים:
1 קילו צלי כתף חתוך לקוביות בינוניות
(*מומלץ לבקש מהקצב שיחתוך את הבשר)
2 בצלים גדולים קצוצים
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות גדולות
2-3 גבעולי סלרי
8 שיני שום קלופות חתוכות לפרוסות
1 סלסלת פטריות טריות חתוכות גס
(ניתן לשלב פטריות שמפיניון עם פורטבלו)
כוס יין אדום יבש
3 כוסות מי בשר (*הכוונה למים שבישלנו בהם את הבשר)
כף רסק עגבניות
תיבול:
כף וחצי דבש
כף פפריקה מתוקה
כפית וחצי מלח
רבע כפית פלפל שחור
*6-7 גבעולי עלי טימין (מומלץ- לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים סיר גדול עם כף שמן ומטגנים את קוביות הבשר כדקה וחצי מכל צד.
מוזגים מים רותחים עד לכיסוי הבשר ומבשלים במשך כ-5 דקות על אש גבוהה
(אם נוצר קצף בחלק העליון יש להסירו בעזרת כף גדולה).
מעבירים את הבשר והנוזלים לקערה.
-מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן.
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה.
מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים תוך ערבוב במשך כ-2 דקות.
מוסיפים את הפטריות, הפלפלים והסלרי' מכסים את הסיר ומבשלים 5-7 דקות.
-מוסיפים את קוביות הבשר ומוזגים כוס יין אדום ו-3 כוסות ממי הבשר.
מתבלים ברסק עגבניות, דבש, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור,
מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (עד שהמים מבעבעים).
לאחר מכן, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-3 שעות או עד שהבשר מתרכך לגמרי.
-מוסיפים גבעולי טימין ומבשלים כ-10 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
לרכישת חוברת מתכונים בשילוב תפריט יומי לחצי כאן