חומרים:
750 גרם דלעת קלופה, מנוקה ומגוררת גס
1 בצל קצוץ דק
כף שמן
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה
5%
100 גרם גבינה מלוחה (צפתית, בולגרית, פטה..) 5% שומן
2 ביצים
1 כוס נענע טרייה, קצוצה דק
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל בכף שמן כ3 דקות.
- מוסיפים את הדלעת ומבשלים על אש בינונית, תוך בחישה, כ- 10 דקות.
ניתן להוסיף 1-2 כפות מים
- מוסיפים לסיר את הגבינה הלבנה ומאדים 2 דקות נוספות. מסירים מהאש,
מוסיפים את הגבינה המלוחה ובוחשים היטב.
- טורפים את הביצים עם הנענע, מלח ופלפל, מוסיפים לתערובת ובוחשים היטב.
- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ- 45 דקות בחום בינוני.
לרכישת חוברת מתכונים בשילוב תפריט יומי לחצי כאן