רכיבים:
100 גרם חמאה רכה
100 גרם רסק תפוחים
3/4 כוס סוכר
4 ביצים
גרידה מ-2 לימונים
יוגורט 3% או שמנת חמוצה 9-15% שומן
1 כוס קמח כוסמין
1/2 כוס קמח לבן
שקית אבקת אפיה
מיץ מ-2 לימונים+ 1/4 כוס סוכר
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-175 מעלות
מקציפים חמאה + סוכר כ-5 דקות.
מוסיפים את רסק התפוחים
מוסיפים ביצים אחת אחרי השניה ומקציפים כל אחת עד שמוטמעת היטב.
מוסיפים גרידת לימון ויוגורט או שמנת.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה - מערבבים קלות להטמעה (מוציאים את המקצף ועם מרית מנקים את הדפנות ומערבבים את הכל יחד).
מכניסים לתבנית קוגלהוף או אינגליש קייק (עם נייר אפיה).
אופים כ-50 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
מיד כשמוציאים מהתנור מחוררים את העוגה עם קיסם ויוצקים עליה סירופ ממיץ לימון + סוכר.
מצננים לפני ההגשה.
בתאבון
*המתכון בהשראת מיקה אלמגור אנטונובסקי - תודה
לרכישת חוברת מתכונים בשילוב תפריט יומי לחצי כאן