מצרכים:
2 סלסלות פטריות - לפרוס דק
1 בצל גדול - לקצוץ קטן
2 שיני שום - לקצוץ קטן/כתוש
כף שמן זית (או חמאה)
3 כפות קמח (רצוי כוסמין)
פלפל
כף מלח
6 כוסות מים רותחים.
מיכל שמנת לבישול 9-15% או כוס וחצי חלב.
אופן ההכנה:
לטגן בצל ושום בשמן זית/חמאה כ5 דקות
להוסיף פטריות ולאדות 10 דקות
להוסיף קמח ולערבב היטב
להוסיף מים, מלח, פלפל
להקטין אש ולבשל חצי שעה (או קצת יותר)
להוסיף שמנת/חלב, להרתיח, ולכבות את האש.
**שדרוג תזונתי מומלץ**
להרתיח בנפרד כרובית כ15 דק עד לריכוך,
לרסק אותה במעבד מזון ידני,
להוסיף למרק יחד עם 2 כוסות מים (בנוסף ל6 שיש במתכון) ובסוף הבישול - להוסיף עוד חצי כוס חלב.
יוצא וואו!
המתכון באדיבות מיקה אלמגור אנטונובסקי
לרכישת חוברת מתכונים בשילוב תפריט יומי לחצי כאן