כך תכינו את הכריך המושלם 

טוב נו, אין באמת סנדויץ' מושלם,

כי כריך (עוברת למילה העברית) זה ענין של בחירה אישית!

יש כאלה שנרתעים מהמילה "לחם" (אם תשאלו אותי – ממש לא מוצדק)
יש טבעוניים וצמחוניים שחצי מהאופציות למריחה לא רלוונטיות עבורם,
ויש כאלה שחיים על כריכים כל היום! (לקוח שלי חגג לאחרונה 10 קילו פחות עם 5 כריכים לפחות בכל יום).

ובכל זאת,
אם אתם כן בעניין של לחם וסנדוויצ'ים,

בואו ואשתף אתכם בכמה המלצות:

1. כריך מורכב משתי פרוסות לחם. או פיתה. או לחמניה. או בגט. או ג'בטה.
האם כולם שווים? לא! פיתה זה כמו 3 פרוסות לחם, לחמנייה כמו 2-4 (תלוי באיזו לחמנייה מדובר), וחצי בגט/ג'בטה -  4-5 פרוסות לחם. מה תקחו? בחירה שלכם, רק תהיו מודעים להבדלים הגדולים.
לאנשים שקונים את הכריכים שלהם מחוץ לבית – לא פעם אני ממליצה לחצות את הכריך, ולאכול אותו בשתי ארוחות נפרדות. זו עצה שפשוט עושה את ההבדל בין לאכול נכון ומאוזן לבין "להתפוצץ" ולהעמיס.

2. אחד הנושאים הכי משמעותיים שחשוב לי להעביר הוא איכות הלחם. בבקשה לבדוק רכיבים!
בדקו באיזה קמח מדובר? האם חיטה (לחם לבן, דל מבחינה תזונתית), או חיטה מלאה? שיבולת שועל, כוסמין מלא, שיפון ועוד-
כולם מומלצים שכן הם עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. בנוסף, כדאי לבדוק האם יש חומרים משמרים? חומרי טעם וריח? E למינהם? כל אלו חומרים תעשייתיים שמוספים ללחם - עדיף כמה שפחות (יש גם הרבה שמעדיפים קמח ללא גלוטן, גם זה אפשרי כמובן רק לוודא שהרכיבים טובים)

3. הגענו לחלק האחרון - הממרח!
האמת שכאן אני פשוט ממליצה לגוון ולנסות כמה שיותר, ככה תרוויחו עושר תזונתי, בין אם שומנים בריאים (אבוקדו, טחינה, ממרח זיתים או ממרח פסטו), חלבונים (גבינה בולגרית, צפתית או לבנה, ביצה, טונה, ממרח עדשים ועוד..) וכמובן ויטמינים ומינרלים (לדוגמא, טחינה משומשום מלא עשירה מאד בסידן וברזל). הגיוון ישרת אתכם נאמנה וגופכם יודה לכם ❤

4. התוספת שתופסת היא כמובן הירק. אין כריך שווה בלי כמה עלי חסה או רוקט, פרוסות עגבניה או פלפל חתוך....מה, לא??
אז אני כאן כדי להזכיר לכם שממש כדאי לשלב כריכים, זה טעים, זה משביע וזה מזין!
 
 

עדי גודל סולומון

רח' ירח אב, מודיעין מכבים רעות

טל: 054-5588694

דוא"ל: adigodel@gmail.com

.