טיפול תזונתי בעצירות

עצירות...תופעה שכיחה למדי.

למה זה קורה? ומה זה בכלל עצירות? וכמובן - איך מטפלים (והכי טוב: מונעים) בתופעה בלי להזדקק לבית המרקחת?
 
כל התשובות כאן:
מהי עצירות: מדובר בקושי בהעברת צואה , תחושה של ריקון לא שלם. מקובל להגדיר עצירות כאי מתן צואה במשך שלושה ימים ומעלה.
אולם גם מי שהתרגל ליציאה פעמיים ביום ועתה התדירות היא פעם ביומיים – מדובר כנראה בשינוי פיזיולוגי שחל בגוף.
למה זה קורה? הסיבות השכיחות הן שתייה לא מספקת של מים,פעילות גופנית מועטה, שימוש במשלשלים, תזונה לקויה ו/או דלה, מחלות שונות.


 
כיצד ניתן לטפל / למנוע עצירות?
 
החשוב מכל: הקפידו על שתייה מספקת של מים: 10-12 כוסות ליום.
המים מרככים את הצואה, מגדילים את נפחה ועוזרים להוציא אותה החוצה בקלות מהגוף (וזה כמובן מה שאנחנו רוצים)
 
אכלו סיבים תזונתיים: הסיבים התזונתיים אינם נספגים במעיים (לא נחשבים "קלוריות"), אך הם מעלים את נפח הצואה ותורמים ליציאות תקינות.
כמו כן הוכחה תרומתם למניעת סרטן (בעיקר המעי הגס). מומלץ לצרוך 25-35 גרם סיבים ליום.

איפה יש סיבים?
קליפות פירות וירקות, דגנים מלאים (לחם, פסטה, דגני בוקר), קטניות, זרעי פשתן, "דייסיבית",  שיבולת שועל (קוואקר) ועוד. אבל שימו לב, צריכה מוגזמת של סיבים עלולה לגרום לנפיחות, גזים, שלשולים.
 
הקפידו על פעילות גופנית סדירה:
הן פעילות אירובית (הליכה, שחיה..) והן פעילות אנאירובית (משקולות, עיצוב, פילאטיס..).
הפעילות הגופנית מסייעת בהעלאת חילוף החומרים מה שתורם ליציאות תקינות.
 
אכלו יוגורט ביו: החיידקים הטובים ביוגורט מאזנים את הפלורה (אוכלוסיית החיידקים) במעיים.
תורם לשיפור בעיות מעיים באופן כללי (עצירות אך גם שלשולים, נפיחות, גזים..)
 
מזונות נוספים המעודדים יציאה: פירות יבשים (בעיקר שזיפים ותאנים), סלק, מוצרי חלב (רצוי לא ממותקים)
 
הימנעו ממזונות "עוצרים": אורז לבן, לחם לבן, "קלוריות ריקות"
 
ועוד טיפים מהשטח...
לניקוי הכבד והמעיים: על בטן ריקה בבוקר, שתו מים חמים עם רבע לימון סחוט וכפית דבש.
סוג של קסם :)
"עצת סבתא" ידועה: עגבנייה מרוסקת עם כפית שמן זית בבוקר.

יישמו לפחות 2-3 מהעצות ו...נראה אתכם "עוצרים" עכשיו! :) בהצלחה. 


לתכנית הדיגיטלית בשיטת 555לחצו  כאן
 

עדי גודל סולומון

רח' ירח אב, מודיעין מכבים רעות

טל: 054-5588694

דוא"ל: adigodel@gmail.com

.