מחקר שנערך באפריל 2010 ניסה לפתור אחת ולתמיד את הסוגיה.
זהו המחקר הגדול ביותר שנערך עד כה, והוא בחן את הקשר בין מחלות לב לצריכת שוקולד.
ומה נתגלה במחקר? שמי שצרך שוקולד היה בעל סיכוי נמוך יותר לחלות במחלות לב (התקף לב או שבץ) בהשוואה למי שלא צרך כמעט כלל שוקולד.
סיכוי של 40% פחות!!!! מה הופך את השוקולד לבריא?
התשובה טמונה בקקאו שיש בשוקולד, המכיל פלבונים (רכיבים נוגדי חימצון שלהם יתרונות בריאותיים), כך שההמלצה לאכול שוקולד מתייחסת לשוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים, 60% לפחות. אבל כמה שוקולד אפשר לצרוך?
אז זהו, שמדובר בכמות קטנה יחסית - 7.5 גרם בלבד – פחות משורה של חפיסת שוקולד....
אז כל חובבי השוקולד שלא מסתפקים בפחות מחפיסה שלמה יצאו כנראה מאוכזבים, אך למי שמתלבט בין 2 קוביות שוקולד ל2 וופלים או עוגיות – תוצאות המחקר מעידות ששוקולד הוא החטיף המתוק המומלץ, ורצוי עם אחוזים גבוהים של קקאו.