האם יש חטיפים מומלצים לילדים, או שהכל מזיק לבריאות?

חטיפים הם מזון פופולרי שילדים ומתבגרים (וגם מבוגרים!) אוהבים לאכול ולנשנש.
 
החטיפים הללו (כדוגמת ביסלי, במבה, תפוצ'יפס ועוד) מכילים ברובם שומן צמחי מוקשה.
שומן זה עבר תהליך כימי אשר הופך אותו למזיק, ומשפיע על הכולסטרול, השומנים בדם ועוד. 
 
לכן כדאי תמיד להסתכל ברכיבים הנמצאים בחטיף, ולבדוק האם "שומן צמחי מוקשה" או "שומן מוקשה חלקית" מופיע ברשימה.
ואם מופיע, לבדוק באיזה סדר – האם בין הרכיבים הראשונים או האחרונים?
 
סדר הופעת הרכיבים מעיד על הכמות שלהם. חטיף מומלץ לדוגמא הוא בייגלה, שאינו מכיל כמעט שומנים.
כמו כן ניתן להשיג אותו בחיטה מלאה.
 
כך מתקבל חטיף שלא רק שאינו מזיק, אלא גם (יחסית) בריא!