פיצה מפתיעה

לבצק:

3/4 כוס קמח מלא תופח + 1 כוס קמח רגיל תופח 

1 גביע (200 מ"ל) יוגורט 3%

1/2 כפית מלח 


לרוטב:

1 קופסא (400 גרם) עגבניות מרוסקות

כפית שמן זית

קמצוץ מלח גס

1/4 כפית סוכר 

אורגנו/בזיליקום - אפשרות 


לתוספות:

גבינת מצורלה מגוררת (כ 100 גרם) 

תוספות לפי הטעם: זיתים, תירס, עגבניות, פלפלים, פטריות...

 

 אופן ההכנה: 

  • בקערה גדולה לשים את הקמח, היוגורט והמלח רק עד שנוצר בצק אחיד (5 דקות לפחות)
  • מערבבים את חומרי הרוטב
  • מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מרדדים את הבצק  ומניחים בתבנית. מורחים מעל את הרוטב. מפזרים מעל את המוצרלה והתוספות
  • אופים 8-10 דקות במדף התחתון בתנור , עד ששולי הפיצה זהובים והגבינה מותכת.

בתאבון!!