עדי גודל סולומון דיאטנית קלינית במודיעין - סלט שומר

סלט שומר טרי

פשוט לגמרי וטעים ביותר!

המצרכים הדרושים:
3 פקעות שומר טריות
חופן עלי בזיליקום טריים, שלמים
4 כדורי מוצרלה טריים
רבע כוס אגוזי מלך או אגוזי לוז קלויים


לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 כפות חרדל גרגירים
1 כף דבש
חצי כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
מלח, פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
  1. פורסים את פקעות השומר לאורכן לפרוסות דקות ככל האפשר.
    סכין גדולה וחדה יכולה לעשות את העבודה די טוב, אבל "מנדולינה", אותו מכשיר פריסה ידני שקיים בחנויות מזון בהמון גרסאות טובות, תעשה עבודה מושלמת. את השומר אפשר לפרוס זמן מה מראש, בתנאי ששומרים אותו בקערה גדולה ובה מי קרח, ואז הוא שומר על פריכות ורעננות מקסימליות. לפני הכנת הסלט מסננים היטב את השומר הפרוס מהמים.
  2. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בקערית או בצנצנת.
  3. מניחים על ארבע צלחות הגשה, בשכבות, את פרוסות השומר הדקות וביניהן עלי בזיליקום שלמים, בערימה נאה.
  4. חוצים ביד כל כדור מוצרלה לשניים ומניחים בכל צלחת, ליד השומר, שני חצאי כדור מוצרלה. מפזרים מעט אגוזים.
 
6 מנות
בכל הסלט יש 10 מנות שומן , מנת פחמימה ו2 מנות חלבון