קאפקייקס תפוחים בקרמל
 

רציתי לצ'פר אתכם במתכון טעים ובריא לראש השנה. 

טעים? זו לא בעיה, מיד פניתי לתותחית האפייה חן שוקרון, הידועה בכינויה שירלי נמש - בעלת הבלוג והאתר המצליח "מתוקים שלי". היא חיפשה ומצאה בשבילי מתכון בניחוח בריאות :)

עשיתי בו שינויים קטנטנים (קצת פחות סוכר, קצת פחות שמן - וכשמפחיתים שמן מוסיפים רסק תפוחים באותה כמות שהפחתנו) והרי הוא לפניכם: קאפקייקס תפוחים בקרמל. 

1 קאפקייק - ארוחת ביניים מושלמת (בבוקר, אחה"צ..) ליד הקפה. כ120 קלוריות. 

תהנו ו...שנה טובה ומתוקה! 

 

ל – 12 קאפקייקס בגודל סטנדרטי

 

1 ו-  1/4 כוסות (175 גר') קמח

1 שקית (10 גר')אבקת אפייה

1/2 כפית קינמון טחון

קורט מלח

2 ביצים

1/3 כוס סוכר חום בהיר

1/3 כוס סוכר

1/4 כוס שמן

1/4 כוס רסק תפוחים

1 כפית תמצית וניל

כ – 4 תפוחים קטנים, או 2 תפוחים גדולים מאוד במשקל כולל של כ – 450 גר' (זן יונתן או זן אחר) 

לציפוי– לא חובה  

14סוכריות טופי קרמל

5כפות (75 מ"ל) חלב

להכנת הקאפקייקס 

מחממים תנור ל – 175 מעלות. מרפדים תבנית שקעים סטנדרטית בעטרות נייר.

לקערה אחת מנפים את הקמח, אבקת אפייה והקינמון. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם 2 סוגי הסוכר, מוסיפים את השמן, רסק התפוחים ותמצית הוניל ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד שהקמח נספג. קולפים ומגררים את התפוחים על גבי פומפיה. מוסיפים את גרידת התפוחים ומערבבים באופן אחיד בבלילה.

ממלאים כל שקע עד לכ – 2/3 מגובהו בבלילה. אופים כ – 25 דקות, עדשקיסם הננעץ באחת העוגות יוצא יבש. מצננים לחלוטין.

להכנת ציפוי הקרמל -

בסיר קטן ועל גבי להבה קטנה מאוד מחממים את הסוכריות והחלב, עדשהסוכריות מתמוססות לחלוטין ומתקבלת תערובת חלקה ואחידה. מסירים מהאש ומצננים.

להגשה -

יוצקים על גבי כל קאפקייק כ – 1/2 כפית-כפית מרוטב הקרמל, מעטרים במעט אגוזי פקאן קצוצים ומגישים.