עדי גודל סולומון דיאטנית קלינית במודיעין - מאפינס ירקות

מאפינס ירקות

מאפינס ירקות 12 יחידות.
 
ליחידה: 
1/2 מנת חלבון.
 
חומרים:
1/2 שקית (400 גרם) ירקות קפואים (ברוקולי, כרובית, תרד או לקט)
3 בצלים
1 כף שמן זית
מלח ופלפל
אבקת מרק
בצל (לא חובה)
1 גביע גבינה לבנה 3% שומן
2 ביצים
2 כפות פירורי לחם
1 כף קמח
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
תבנית מאפינס עם 12 שקעים , משומנת
 
אופן ההכנה: 
  • מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
     
  • מחממים במיקרוגל את הירקות הקפואים למשך 5 דקות.
     
  • חותכים אם יש צורך תפרחות גדולות.
     
  • מחממים במחבת שמן, ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. ניתן להוסיף 1-2 כפות מים במהלך הטיגון.
     
  • מוסיפים את הירקות ומערבבים היטב.
     
  • מוסיפים את התבלינים ואת אבקת הבצל ומערבבים 2-3 דקות.
     
  • מסירים מהלהבה ומצננים מעט.
     
  • מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים.
     
  • יוצקים את הבלילה לשקעים בתבנית מאפינס ואופים 25-30 דקות עד שהמאפינס מזהיבים.