ירקות בגריל - אנטיפסטי 

6 מנות
 
חומרים:

ירקות:
1 קישוא
1 חציל
1 בטטה
1 בצל סגול
2 גזרים
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
מלח גס

לרוטב:
1 כוס מים
4 כפות חומץ בלסמי
2 כפות סוכר
2 כפות שמן זית
 
אופן ההכנה:
 חותכים את הירקות לפרוסות ואת הפלפלים לרבעים
  1.  שמים את הירקות בקערה ומוסיפים מים, בלסמי, סוכר ושמן
  2. מעסים היטב את הירקות ברוטב, מסדרים בתבנית אפייה את הבטטה, הפלפלים, הגזר והבצל, מלמעלה מלח גס. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 40-50 דקות
  3. מחממים 10 דקות מחבת פסים עבה או גריל להבות או מחבת טפלון עבה, מניחים את פרוסות החציל והקישוא ומשחימים משני הצדדים עד לריכוך, מפזרים מעט מלח גס ומניחים בצד. לאחר שאפיית הירקות הסתיימה, מכבים התנור ומוסיפים את פרוסות החציל והקישוא הצלויות בתנור החם.