מה אוכלים כשקר?

חום יולי אוגוסט (שמתחיל אצלנו כבר במאי) מפנה מקום לסתיו הקריר והנעים. מעבר למזג האוויר ושרוולים ארוכים, גם האוכל בצלחת משתנה: פירות וירקות מתחלפים "לפי עונה", הבישול יותר ארוך והמאכלים "כבדים" יותר (למשל קדירות ותבשילים למיניהם), יש משיכה למאכלים מחממים ואפילו צורת האכילה יכולה להשתנות.

מה אוכלים בסתיו?

החיסרון: פחות סלטים - כשקריר בחוץ, רוב האנשים פחות נמשכים לאוכל "קר", כך שסלטים נהיים פחות פופולאריים בצלחת.
הפיתרון: ירקות מבושלים - את מנת הויטמינים והמינרלים היומית בהחלט ניתן להשלים באמצעות ירקות חמים (טיפ: בישול קצר כגון אידוי או הקפצה ישמרו טוב יותר על הערך התזונתי).

החיסרון: מרגישים יותר רעבים - כשקר, הגוף "מחפש" מזון על מנת להתחמם. זוהי עובדה פיזיולוגית, למרות שברור שאנו לא במצב קדמוני של הישרדות. רבים מתלוננים ש"החורף משמין"', בשל הנטייה לאכול מזונות מחממים, כבדים יותר.
הפיתרון: מרקים משביעים - אין כמו מרק להתחיל איתו ארוחה. מחמם, עשיר בנוזלים, ולרוב גם בויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. המרק תורם לשובע ובשל כך לרוב חוסך לא מעט קלוריות מהארוחה העיקרית.
חובבי התוספות שימו לב! שקדי מרק וקרוטונים עשירים מאוד בשומן וקלוריות. השתדלו להוסיף 1-2 כפות בלבד.
הערה נוספת - אם המרק מכיל קטניות (כגון אפונה, שעועית לבנה, עדשים) או פחמימות אחרות (תירס, אטריות, תפוחי אדמה, בטטות) כבר מדובר במיני ארוחה, קחו זאת בחשבון.

החיסרון: כשקר עושים פחות פעילות גופנית - רבים מאמצים את ההליכה בחוץ, השחייה או האופניים כפעילות מועדפת. וכשמגיע החורף, מגיע גם הרצון להתחפר בבית מתחת לשמיכות.
הפיתרון: אימון יבש - מעבר לפיתרון הצפוי (חדרי כושר, בריכה מחוממת), יש עוד פעילויות שמעלות את הדופק או את מסת השריר אך משאירות את הבגדים יבשים. אפשר להתאמן בבית עם היוטיוב, ואפשר לעלות כמה קומות בבניין. חוץ מזה, בינינו (ולצערנו), כמה ימי גשם יש בשנה במדינת ישראל?

החיסרון: אין רעיונות לארוחת הערב - בימי הקיץ נחמד לאכול סלט גדול עם לחם, גבינה וביצה. בחורף, כפי שכבר הזכרתי, פחות מתחשק. לעיתים בוחרים בארוחות פחות מזינות ובריאות (פיצה, מלאווח).
הפיתרון: פשטידה או מאפינס ירקות - פשטידה יכולה להיות חלופה מצוינת לסלט הקיצי. עשירה בירקות, חלבונים ודלת שומן. מתכון בסיסי מומלץ: ירקות מכל סוג (קישואים, ברוקולי, פטריות, כרובית), 1 קופסה רגילה גבינה לבנה 3-5% שומן, 1 קופסה גבינה בולגרית 5%, 3 ביצים, 3 כפות קמח (רצוי מלא), תבלינים/חרדל/מיונז דל קלוריות/שום - לפי הטעם. ניתן להוסיף גם שקית אבקת אפייה. מערבבים הכל ואופים בתנור 40 דקות בחום בינוני. לעוד מתכונים כנסו לעמוד המתכונים באתר 
 
 

עדי גודל סולומון

רח' ירח אב, מודיעין מכבים רעות

טל: 054-5588694

דוא"ל: adigodel@gmail.com

.