עדי גודל סולומון דיאטנית קלינית במודיעין - הנחיות תזונתיות לקראת צום יום כיפור
דף הבית >> מאמרים >> חגים >> הנחיות תזונתיות לקראת צום יום כיפור

הנחיות תזונתיות לקראת צום יום כיפור

חשוב לציין שצום יום הכיפורים אינו מהווה סוג של "דיאטה", הגוף מאבד נוזלים שבהדרגה חוזרים לגוף.
כמו כן אין להשלים בסיום הצום את הקלוריות שנגרעו ביממה האחרונה....

 
להלן מספר הנחיות לאכילה לפני ואחרי הצום:
 
לפני הצום:
  • להקפיד על שתייה מרובה – החל מהבוקר של יום הצום, כ 10-12 כוסות.
  • לאכול ארוחות קטנות ותכופות – כל 3 שעות.
  • להפחית כמות קפאין – רצוי בהדרגה, 3-4 ימים לפני הצום.
ארוחה מפסקת 
  • להימנע מאוכל חריף, מתובל, חמוץ, מלוח – להעדיף מאכלים נייטרלים.
  • להימנע מאכילה מרובה של ירקות – מחשש להגברת תחושת רעב כשהקיבה מתרוקנת וגם בכדי לאפשר אכילת פחממות בכמות מספקת
  • להימנע משתיית אלכוהול
  • הארוחה צריכה להכיל חלבון, ירקות, וכמות מוגברת של פחמימה ושומן –על מנת להאריך את תחושת השובע.
  • ארוחה לדוגמא: ¼ עוף + 2 כוסות פסטה ברוטב שמן זית+ 3 כפות  ירק מבושל
    קינוח: 2-3 פירות יבשים+ 6-8 שקדים
 
סיום צום
  • בשלב ראשון - חשוב לשתות נוזלים עם פחמימות זמינות. לדוגמא:  תה+ 2 כפיות סוכר או חצי כוס מיץ פרי מדולל.
    בנוסף מומלץ לאכול פרוסה קטנה של עוגה בחושה או פרוסת לחם עם כפית דבש/ריבה
  • כשעה לאחר סיום הצום ארוחה קלה כגון: מרק ירקות או ירקות חיים , תפוח אדמה או פרוסת לחם ,  3-4 כפות גבינה 5% שומן
  • במשך הערב לשתות מים בהדרגה, כל שעה כוס.
 
 
צום קל  
וחתימה טובה