ארוחות מחוץ לבית – איך נתמודד איתן

חיינו שזורים בארועים, בילויים, שמחות ובעיקר בהרבה חגים. זה כמובן חיובי ונפלא, אבל מה לעשות שיכול להשפיע לרעה על הגזרה?

כשאנו מתארחים, היכולת שלנו להשפיע על מה ואיך מוגש האוכל - שואפת לאפס. מה שנשאר לנו לעשות הוא להתנהל נכון לפני האירוע ולבחור את המאכלים הנכונים באירוע עצמו.
 
להלן מספר עצות שיעזרו לנו לעבור את האירוע בשלום...  מבלי לעלות במשקל.
הכנות 
  1. תכננו את ארוחת האירוע כארוחה העיקרית באותו יום. כלומר, אם מדובר בארוחת ערב - איכלו בארוחת הצהריים ארוחה קלה לא מבושלת.
    לדוגמא – סלט גדול + חלבון (גבינות/טונה) + 1 מנת פחמימה (1 פרוסה לחם רגיל/חצי קופסת תירס/2 פרוסות לחם קל)
     
  2. כחצי שעה עד שעה לפני הארוע מומלץ לאכול ארוחת ביניים כגון ביצה קשה + פרוסת לחם, תפוח ו/או יוגורט, כריך מלחם קל + גבינה ולשתות משהו חם – העיקרון הוא לא להגיע רעבים!
    שילוב פחמימה וחלבון ימנע רעב כמעט לחלוטין.
     
  3. אין צורך לדלג על ארוחות, להיפך.
     
  4. חשוב ביותר לשתות הרבה מים - 8-10 כוסות
 
תפריט
  1. אם יש מרק ירקות כלשהו כדאי להתחיל במנה זו. ירקות טריים העשירים בסיבים, מסייעים בתחושת שובע (ערך גליקמי נמוך) וגם הנוזלים תורמים לכך.
     
  2. מומלץ להימנע מאכילת לחמים ורטבים המוגשים בתחילת הארוחה, הרבה פחמימות  ושומנים שלעיתים אין אנו מחשיבים אותם כמנה.
     
  3. להמעיט בצריכת פחמימות - עדיף בקר רזה/עוף/דג אפוי וירקות על מנת פסטה או אורז. 
     
  4. בסלטים טמון מוקש - הרטבים. מומלץ לבקש רוטב בצד ורצוי שמן זית ולימון.
     
  5. שתייה - להזמין מים או סודה או תה ללא סוכר – התרחקו ממשקאות ממותקים.
     
  6. אלכוהול - עשיר בקלוריות! לחובבי "הטיפה המרה", עדיף להסתפק בכוס יין או 1/3 בירה או כוס מרטיני/ שמפניה וכו'.
     
  7. נכון,  קשה לוותר על מנה אחרונה - לכן השתתפו במנה של האחרים וכך תפחיתו את הקלוריות.  רצוי להזמין סלט פירות- התמקדו בעיקר בו, ולעוגות תפזלו בעזרת 2-3 כפיות ...
 
תהנו!